60-års jubileum i Mont de Marsan

Föreningen Mont de Marsan

Association des Amis de Mont de Marsan

 

 

 

grundad 1975 fondée en 1975

Inför resan gjorde Alingsåsteidningen ett reportage om vår planerade vänskapsresa. Se reportaget i följande länk: http://www.alingsastidning.se/2016/11/firar-60-arig-fransk-vanskap

 

Under allhelgonaveckan besökte 30 alingsåsare vänorten Mont de Marsan för att fira 60-årsjubileet av vänortsrelationen mellan Alingsås och Mont de Marsan. I delegationen ingick styrelse + medlemmar från Föreningen Mont de Marsan (10 personer) samt Kören Angelus (20 personer) som hade ett eget utbyte med kören Chor’elles och gav två uppskattade konserter.

 

Det blev ett storstilat mottagande – borgmästaren Geneviève Darrieussecq hade beställt riktig (och riklig) champagne till den officiella mottagningen för att fira detta särskilda tillfälle. Hon höll ett långt tal där hon påminde sig bakgrunden till utbytet – detta var ju decenniet efter andra världskrigets slut – och citerade James Dickson (som ju då satt i riksdagen för Högern och som träffade Mont de Marsans borgmästare i Bryssel och bestämde sig för att starta ett utbyte). Borgmästaren avslutade det långa talet med att hälsa hela Kommunstyrelsen hjärtligt välkommen till Mont de Marsan.

 

 

© Copyright 2012. All Rights Reserved.