Våren 2016

Föreningen Mont de Marsan

Association des Amis de Mont de Marsan

 

 

 

grundad 1975 fondée en 1975

I vår gör vi litterära vandringar i Normandie och i noblepristagarnas spår.

 

Den 4-6 november blir det storstilat firande i Mont de Marsan med konserter, utflykter och stor galamiddag. Venez nombreux – Kom i mängd! – uppmanar våra franska vänner, och utlovar boende i familjer och generöst omhändertagande som vanligt.

Vandringen var jättetrevlig. Vi delade upp oss i två grupper. Niklas, Eva, Bosse, Birgitta, Elsa och Ingrid gick som planerat från Hålanda och de övriga startade i Getås hembygdsgård. Den långa sträckan var ca 23 km och den korta 17 km. Vi kom ikapp de som gick den korta i Kvarnabo. Rolf tog tåget från Kvarnabo till Gräfsnäs. Vi hade tur med vädret. Inget regn förrän vi satt och åt middag. Vi kom fram till Gräfsnäs ca kl. 15:30 så tidplanen funkade fint. Allt kändes väldigt lyckat och alla var så nöjda och glada.

 

Det som var bäst var hembygdsgården i Getås med sin fungerande vattendrivna ramsågen och de fina husen och dammarna runt omkring.

Även de stora ängarna med Dovhjortarna vid Livereds Herrgård var en fin upplevelse. Några såg även vildsvin där. Herrgården var otroligt välskött.

Idåsen naturreservat var inte så tokigt heller och den tystnad man fick uppleva i Risvedens skogar. Där finns ett tystreserverat.

Strömlidens välbyggda murar passerade vi också med fina näckrosdammar.

När vi pausade Kvarnabo kom ångloket tuffande med mycket folk. Det var lite kul också

Efter allt slit var middagen en fin belöning.

 

Det bästa var ändå det trevliga sällskapet på vägen.

 

 

 

© Copyright 2012. All Rights Reserved.